Nove zapljene: U Bosanskom Petrovcu pronađene stabljike opojne droge „Cannabis sativa L“

Kako je saopćeno na oficijelnoj stranici MUP-a USK-a, istražitelji Odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Bosanski Petrovac, poduzeli su niz operativno taktičkih mjera i radnji na području Bosanskog Petrovca, u cilju sprječavanja i suzbijanja trgovine opojnim drogama.

Na osnovu poduzetih mjera i radnji došli su do saznanja da lice H.D.rođen 1985.godine, se bavi uzgojom i prodajom opojne droge „Cannabis sativa L“.

"Dana 10.10.2018.godine, policijski službenici PS Bosanski Petrovac, po naredbi Općinskog suda Bihać, izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice H.D. te tom prilikom pronašli i izuzeli više pvc posuda u kojoj su se nalazile stabljike biljne matrije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa L“, određena količina suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa L“, vagu za precizno mjerenje, kao i metalna kutija tzv “Drobilica“ namjenjena za ručno usitnjavanje biljne materije", saopćeno je iz MUP-a.

Istražitelji OKP PS Bosanski Petrovac zaveli su kriminalističku istragu nad licem H.D. te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 238. KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.