fbpx U Budvi ipak možete šetati bez majice, u kupaćem kostimu, ali i jesti na plaži, spremni i noviteti

U Budvi ipak možete šetati bez majice, u kupaćem kostimu, ali i jesti na plaži, spremni i noviteti

Home

U Budvi ipak možete šetati bez majice, u kupaćem kostimu, ali i jesti na plaži, spremni i noviteti

Nije tačno da Budva uvodi kazne za šetnju bez majice te jelo i piće na javnoj površini, kazao je Marko Carević, predsjednik općine Budva, prenose crnogorski mediji.

- To je jedna totalna neistina. Prema mom mišljenju, da li će neko ići u kupaćem po gradu, to je stvar vaspitanja i lične kulture - kazao je Carević.

Podsjetimo, RTCG je ranije objavila kako Budva planira uvesti red u svakodnevno funkcioniranje grada, te da, po ugledu na Hrvatsku, planira uvesti kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 eura, a za šetnju u kupaćem kostimu 600, dok je za jelo i piće na javnoj površini predviđena kazna 700 eura, prenosi Avaz.

Carević je naveo kako za sada apsolutno ne postoji način da se uvedu takve kazne.

Ipak, Budva je donijela nova pravila za predstojeću ljetnu sezonu, ali kako je pojasnio Petar Ivković, predsjednik sektora Turističkih agencija, ona će biti u interesu turista.

- Ono što je od ove godine zanimljivo jeste to da je doneseno novo pravilo prema kojem će poslije 17 sati pa nadalje biti besplatno korištenje ležaljki, također, uvest će se veliki broj plaža "pet frendli", na kojima će se vlasnici pasa moći kupati sa svojim ljubimcima. Također, sada će se plaže kategorisati tako da će biti onih koje će biti namijenjene mladima, ali i porodicama s djecom - objasnio je Ivković.

Topic
Objavio: Sat, 08/06/2019 - 12:48
Back to top