U Cazinu došlo do nasilja u porodici, jedno lice povrijeđeno

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -5 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 86,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je dvije intervencije. Krivično djelo "nasilje u porodici", prilikom kojeg je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, evidentirano je u ul. Prvog marta. Remećenja javnog reda i mira nije bilo, a kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, zbog oduzimanja prava prvenstva došlo je do sudara 2 m/v na M42, Ćoralići. Prilikom nesreće jedno lice je lakše povrijeđeno.

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Sistem je trenutno stabilan. Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavieštava kupce da će dana 24.01.2020. zbog planiranih radova na  elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu: 

- 09:00-09:15 i 15:15-15:30 sati za trafo-područje Muranovići, Prkos, Trstovac, Farma Prkos, Gradina Čardak, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Gradina, Osredak, Dehidratorska Vrelo i Vrelo;
- 09:00-15:30 sati trafo područja Kula i GSM Vrelo;
- 09:00-16:00 sati Huremagić Separacija Asfaltna Baza, Huremagić Betonara, Vodovod Džehveruša, Huremagići 2 i Horozovići Misavljevići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog pada temperature u noćnim satima moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila. Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.