U Cazinu došlo do nasilničkog ponašanja i jedne saobraćajne nesreće

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 10 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u padu i iznosi 113,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije. Krivično djelo "nasilničko ponašanje" zabilježeno je na Vilenjači oko 17:30 sati, dok je na M42 u Pećigradu došlo do saobraćajne nesreće - slijetanja 1 m/v, pri čemu je pričinjena materijalna šteta dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 57 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će dana 09.05. i 10.05.2019. godine zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin u vremenskom periodu:

09:00-15:00 sati TP: Sivići, Šolići, Donji Memići, Memića Brdo 1, Krehići Vodovod, Memića Brdo 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle ili niske oblačnosti. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 u Ključu i Jajcu, kao i magistralne puteve: M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-17.4 Mostar-Čitluk, M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Kladanj-Olovo i M-4 Teslić-Karuše.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.