U Cazinu došlo do razbojništva i fizičkog napada

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 86,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je dvije intervencije. Krivično djelo "razbojništvo" počinjeno od strane dva lica evidentirano je u caffe bar Bravo na Ćupriji, dok se fizički napad dogodio u Gornjoj Braskoj. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, nisu zabilježene saobraćajne nezgode.

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 41 pacijent dok je sanitet korišten jednom.

Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Sistem je trenutno stabilan. Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavieštava kupce da će dana 24.01.2020. zbog planiranih radova na  elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu: 

- 09:00-09:15 i 15:15-15:30 sati za trafo-područje Muranovići, Prkos, Trstovac, Farma Prkos, Gradina Čardak, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Gradina, Osredak, Dehidratorska Vrelo i Vrelo;
- 09:00-15:30 sati trafo područja Kula i GSM Vrelo;
- 09:00-16:00 sati Huremagić Separacija Asfaltna Baza, Huremagić Betonara, Vodovod Džehveruša, Huremagići 2 i Horozovići Misavljevići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla jutros smanjuje vidljivost na putevima: Zenica-Sarajevo, Jajce-Donji Vakuf-Bugojno i Novi Travnik-Bugojno-Kupres, te mjestimično uz rijeke Savu i Spreču. Zbog niske temperature upozoravamo na moguće nailaske na poledicu, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila. Poslije 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.