U Cazinu evidentirana tri požara, fizički napad i jedna saobraćajna nesreća

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 06:00 sati izmjerena je temperatura od 1 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije. 

U Gornjoj Barskoj došlo je do fizičkog napada jednog lica na drugo, a u Gornjoj Koprivni do drskog ponašanja i svađe između dva lica. U Majetićima je evidentirana vika, galama, te nepristojno ponašanje. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na Trgu Zlatnih ljiljana došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su tri intervencije u protekla 24 sata: 

14:20-16:45 Unska strana - požar šume;

15:49-19:08 Krivaja - požar niskog raslinja;

19:19-21:20 Đogići, požar šume i njive.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 100 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Iz BIHAMK-a javljaju da se na putevima u BiH ovoga jutra saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu. Vozačima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.