U Cazinu evidentirana krađa i jedna saobraćajna nesreća u protekla 24 sata

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 91,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata dvije intervencije, jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nesreću.

Na Trgu Zlatnih ljiljana, tačnije u TC „Ljiljan“, došlo je do krađe, dok je saobraćajna nesreća evidentirana u Ulici žrtava Domovinskog rata. U nesreći su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 43 pacijenata, a sanitet je korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega i leda na kolovozu. Zbog niskih temperatura koje pogoduju formiranju poledice savjetuje se pojačan oprez na svim putnim pravcima.

Vozače na svim putnim pravcima pozivamo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.