U Cazinu održan sastanak predstavnika mladih i gradskih vlasti

.
"Danas smo priveli naše dijaloge sa predstavnicima lokalnih samouprava kraju", rekao nam je Adis Abdić,predsjednik Vijeća mladih Grada Cazina.

Danas je u Gradu Cazinu održan sastanak na kojem su prisustvovali pripadnici Vijeća mladih Grada Cazina i predstavnici vlasti, današnji sastanak je imao fokus na rješavanju problema koje muče mlade u našoj općini kao i na rješavanju istih. Izneseni su mnogi problemi a uskoro će i rješenja tih problema preći u realizaciju.

 

Predsjednik Vijeća mladih Grada Cazina nam je rekao: "Održali smo dijalog u Cazinu i Sanskom Mostu. U Cazinu nas je dočekao savjetnik gradonačelnika Sandi Salkić i gradska vijećnica Nermina Beganović.

Ovakvi razgovori su upravo ono što trebamo. Predstavnici vlasti i mladi imaju isti cilj, a to je poboljšanje položaja mladih u našim gradovima i opštinama.

Zahvaljujemo se predstavnicima vlasti u Cazinu, te se nadamo da će ovakvih razgovora biti više."

 

Ova aktivnost je realizirana zahvaljujući podršci Bosnia and Herzegovina Resilience Initative (BHRI), projekta kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a kojeg finansira Austrijska razvojna saradnja.

 

Foto:Cazin.net