U Cazinu sinoć požar na pet lokacija u firmi Rad Cazin

.
Sinoć je, kako je već objavio portal Cazin.net buknuo požar u firmi Rad Cazin, koji je brzom intervencijom vatrogasne službe ugašen.

Da se sinoć požar desio na više lokacija unutar ove firme objavio je na svome FB profilu Halil Bajramović, vlasnik ovoga preduzeća. 

 

“U toku jedne noći požar je podmetnut na pet odvojenih lokacija u firmi Rad u Cazinu i u nekoliko različitih intervala.

 

Požar je bio tolikog inteziteta da je ugrozio najveći dalekovod za Veliku Kladušu pa su građani Velike Kladuše ostali bez struje cijelu noć.

 

Pitanje je nakon potrošenih desetak cisterni vode i vatrogasne pjene u toku noći, nije li se ugrozio i izvor i kvalitet pitke vode kojim se napaja taj dio Grada Cazina a koji je u blizini izbijanja požara?”- upitao je. 

 

“A piromanima poruka idemo dalje, sve dok vas ne uhvatimo i to će vrijeme brzo doći, ma koliko mislili da ste nedodirljivi, vrijeme pjevanja za koga ste radili.”- dodao je. 

 

Situacija sa ovim, nekada najvećim građevinskim preduzećem na USK, dugo je vremena predmet sukoba i borbe bivših radnika na neisplaćene plate i njihova prava sa novim vlasnikom, o čemu su mediji dugo izvještavali. 

 

Šta je pozadina ovih zadnjih dešavanja saznaće se nakon istrage nadležnih institucija koje bi cjelokupnu ovu situaciju, zbog sigurnosti građana, ali i zaštiti prava svih strana trebale provesti što prije. 

 

Foto: FB