U Cazinu u protekla 24 sata došlo do nasilja u porodici, fizičkoga napada

Jj
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 83,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija u protekla 24 sata.

Krivično djelo “nasilje u porodici” dogodilo se u Ćehićima, dok je javni red i mir remećen u Pećigradu naročito drskim ponašanjem i fizičkim napadom, te na Ćupriji vikom, galamom, drskim ponašanjem, prijetnjom da će napasti na život i tijelo drugog lica. Također, u Kličićima je došlo do drskog ponašanja i prijetnjom da će napasti na život i tijelo drugog lica.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Kličićima je evidentirano nepropisno zaustavljanje vozila na kolovozu.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 49 pacijenatadok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Izdvajamo dionice uz rijeke: Savu, Lašvu, Spreču i Drinu. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Jasen (Prozor-Jablanica) i Vinac (Jajce-Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog izvođenja radova na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (kod mjesta Bjelajce) do kraja mjeseca obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča, Grude-Posušje-Rakitno i Kobiljača-Kiseljak-Busovača.

Od danas pa do 30.08. obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Brčko-Bijeljina (dionica od kružnog toka “Ilićka” do naselja Gredice u Brčkom).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 sati.

Na put krećite odmorni, a ukoliko putujete na duža putovanja, pravite češće pauze. Na vrijeme se informišite o stanju na cestama i graničnim prelazima, kako bi izbjegli bespotrebna čekanja u kolonama.