U Cazinu zabilježena sobraćajna nesreća i nasilničko ponašanje

Jj
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije u protekla 24 sata. Krivično djelo “nasilničko ponašanje” evidentirano je na Klenu, a kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici muslimanskih brigada došlo je do sudara između 2 m/v. Pričinjena je materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 32 pacijenta dok je sanitet korišten dvaput.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije dana 23.09.2020. godine prema sljedećem rasporedu:

– od 06:00 do 06:30 sati kratkotrajni prekidi za trafopodručja: Robna Kuća i Alagića Ograde;
– od 09:00 do 15:00 sati za trafopodručja: Centar 2, Hotel, Gornji Grad, Klen, Japića brdo i Kolišta;
– od 09:00 do 09:30 i od 14:30 do 15:00 sati za trafopodručja: Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo, Vrelo;
– od 09:00 do 15:00 sati za trafopodručja: Kula, GSM Vrelo, Osredak, Gradina.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Povećana je i opasnost od odrona, pa savjetujemo oprezniju vožnju. Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a izdvajamo šire područje Bugojna i Gradine.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Karanovac-Crna Rijeka (kanjon Tijesno), Pelagićevo-Srebrenik-Šićki Brod, Jablanica-Mostar, Maglaj-Doboj (Mravići), Livno-Kamensko i Šešlije-Modriča.

U toku su sanacioni radovi u mjestu Bila (Vitez-Travnik), zbog čega se svaki dan (osim nedjelje) od 07 do 19 sati saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Svaki radni dan u vremenu od 23 do 08 sati na relaciji Doljani-Žitomislići-Buna-Dračevice-Podveležje, kreće se vangabaritni prevoz. Vozače koji u navedenom periodu koriste ovu relaciju molimo za oprez i poštivanje uputa ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.