U Cazinu zabilježena teška krađa, provala u kuću, saobraćajna nesreća

Cazin
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 10 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije u protekla 24 sata. Do krivičnog djela teške krade i provale u kući došlo u ulici Irfana Ljubijankića, dok je do saobraćajne nesreće došlo na Lojićki u kojem su učestvovala 3 učesnika, zabilježena je materijalna šteta.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 43 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje, kao i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada.

Zbog najavljenog prekida u isporuci elektriĉne energije za izvorište Vignjevići u srijedu, 15. jula 2020. godine, u periodu 10:00-15:00 sati će doći do prekida u isporuci pitke vode za uže gradsko područje te dio MZ Gnjilavac. Kod ostalih potrošača koji se snabdjevaju vodom sa izvorišta Vignjevići može doći do prekida u isporuci pitkom vodom u kraćem vremenskom periodu.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu: dana 15.07.2020. godine 10:00-15:00 sati trafo-područja: Vignjevići i Vodovod Vignjevići; dana 16.07.2020. 09:00-16:00 sati trafopodručja: Kovačevići 1, 2 i 3, GSM-NUHANOVIĆI, Krivajski Puškari 2, Krivajski Puškari-Durići, Donja Barska, Hajder, Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i Čajići 2; dana 17. i 18.07.2020. godine 08:00-16:00 sati trafo-područje Memića brdo, dana 16., 17 i 18.07.2020 .godine 08:00-16:00 sati trafo-podruĉje Suljići.
 

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da na duža putovanja krećete u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko ipak putujete tokom dana, pravite češće pauze. Savjetujemo opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnog preticanja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen reţim saobraćanja: Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Prijedor- Kozarac, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Izvor: