U Cazinu zabilježene dvije saobraćajne nesreće, drsko ponašanje, utaja

Jjj

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6°C. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 101,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije u protekla 24 sata. Krivično djelo “utaja” otkriveno je u Gradini, a javni red i mir remećen je jednom u Pećigradu “vikom, galamom i drskim ponašanjem”.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na Gnjilavcu je došlo do sudara između 2 m/v, kao i na Ostrošcu. U obje nesreće pričinjena je materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 39 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije dana 23.10.2020. godineod 09:00 do 15:00 sati za trafo-područja: Đogići, Šarići, Miskići, Abdići, Rošići, Mujakići, Gornja Lučka 1 i 2, Farma Pećigrad, Donja Lučka-Katazi, Liskovac 1, 2 i 3, Šturlićka Platnica 2 i 3, Pećigrad 1,2 i 3, Krakača 1,2 i 3, Krakača Mrcelji, Kahrići, Krakača vodovod, Hadžići Ćatići, Visibaba, Škrgići, Rošići, Mujakići, Pećigrad prepumpna stanica, Farma Pećigrad, Gornja Lučka 1 i 2, Donja Lučka Kajtezi.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog magle (ponegdje vrlo guste) i jutarnjih mrazeva, upozoravamo vozače na mokar i klizav kolovoz. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, kao i uz riječne tokove. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima na putu.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica zatvoreni su tuneli Vis, 25.novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog izvođenja radova, saobraćaj se tokom radne sedmice (od ponedjeljka od 08 sati do petka do 16 sati) obustavlja i u tunelu Dragoraj na dionici Ključ-Mrkonjić Grad. Za vrijeme obustave saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Danas od 10 do 15 sati izvodit će se radovi na asfaltiranju kružnog toka na regionalnom putu Lukavica-Vraca, zbog čega će doći do obustave saobraćaja.

Od danas počinju radovi u naselju Husino, na magistralnom putu M-18 Živinice-Šićki Brod, zbog čega će se u vremenu od 07 do 16 sati saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.