U eksploziji u autoservisu opečen i učenik koji je bio na praksi

.
Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja

U autoservisu u Varaždinu danas je došlo do eksplozije. Dva muškarca su završila u bolnici, a jedan od njih je 15-godišnji učenik koji je u servisu bio na praksi.

Iscurio plin iz spremnika

Kako je utvrđeno uviđajem koji su proveli policijski službenici u saradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu, do nesreće je došlo kad je na vozilu koje se nalazilo na dizalici unutar radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo do propuštanja i curenja plina iz spremnika. 

Uslijed navedenog došlo je do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, koja se nalazila u blizini. Prilikom zapaljenja smjese došlo je do nagorijevanja plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom, objavila je policija.

Opečeni radnik i 15-godišnji učenik

Kod zapaljenja smjese, povrede u vidu opekotina zadobio je 46-godišnji radnik i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici. Obojici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se povrede okvalificirati naknadno, stoji u policijskom saopćenju.

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja, zaključuje policija, prenosi Index.hr.