U GK BiH u Stuttgartu upriličen prijem za polaznike bosanske škole iz Rosensteinschule

dijaspora
STUTTGART – Povodom 21. februara – Međunarodnog dana maternjeg jezika, u prostorijama Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Stuttgartu, u petak, 21. februara 2020. godine upriličen je prijem za polaznike dopunske škole BiH na bosanskom jeziku iz Rosensteinschule u Stuttgartu, njihove roditelje i predstavnike Saveza dopunskih škola Bosne i Hercegovine.

 Koordinator bosanske škole Rosenssteinschule u Stuttgartu i član rukovodstva Saveza Muhamed Aganović predstavio je prisutnima višegodišnji rad ove škole i aktivnosti koje Savez dopunskih škola BiH poduzima na očuvanju maternjeg jezika i identiteta građana BiH u SR Njemačkoj i širom dijaspore.

Dobrodošlicu u Generalni konzulat BiH u Stuttgartu učenicima, njihovim roditeljima i predstavnicima Saveza poželjela je nova konzulica BiH u glavnom gradu Baden-Württemberga Edina Jusufović. Čestitajući prisutnima Međunarodni dan maternjeg jezika, u svom pozdravnom govoru konzulica Jusufović je ukazala na značaj očuvanja maternjeg jezika i identiteta građana BiH u dijaspori i jačanju veza sa domovinom, ističuću svoju ličnu i spremnost Generalnog konzulata BiH u Stuttgartu na saradnju sa dijasporom.

Lijepo i prijatno druženje za Međunarodni dan maternjeg jezika u Generalnom konzulatu BiH u Stuttgartu obilježio je nastup najmlađih, djece polaznika bosanske škole koja su za konzulicu Jusufović i sve prisutne izvela Recital o domovini koji pripremaju za nastup na manifestaciji koja će se održati u narednu subotu, 29. februara 2020. godine, u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Stuttgartu.

H.H.