U Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin u protekla 24 sata pregledano 68 pacijenata

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0 stepena Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 87,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata imala je jednu intervenciju, i to krivično djelo "utaja", do kojeg je došlo u Toromanima. Remećenja javnog reda i mira nije bilo, kao ni saobraćajnih nezgoda.

Vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 68 pacijenata dok je sanitet korišten šest puta.

Zbog sanacije aktiviranog klizišta na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin. Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima dana 30.01.2020. doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 16:00 sati za trafo-područja: Ostrožac centar, Ostrožac 2 škola, Prošići 1, 2 i 3.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas od 08 do 16 sati, na dvije lokacije na magistralnom putu Jablanica-Mostar vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila. Poslije 16 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.