U kafanskoj tuči teško povrijeđen dječak nakon što je na njega bačen sto

sad34

Devetogodišnji dječak iz andrijevačkog sela Sjenožeta teško je povrijeđen u subotu popodne u kafanskoj tuči na Trešnjeviku, zbog čega je sa povredama glave, prebačen na liječenje u Klinički centar u Podgorici.

Službenici Uprave policije u Beranama uhapsili su Radomira Marjanovića (31) iz Andrijevice, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo “teška tjelesna povreda” u sticaju sa krivičim djelom “nasilničko ponašanje na štetu maloljetnika”, pišu Vijesti.

Prema saznajima Novosti dječak je poslije hiruškog zahvata stabilnog zdravstvenog stanja.

Do nečuvenog incidenta došlo je prije dva dana kada su učesnici tradicionalnog uspona na Komove svratili u kafanu.

Jedan od okupljenih je počeo da recituje stihove Matije Bećkovića, ali je bio prekinut komentarom jednog mladića.


 

Riječ po riječ, počela je tuča u kojoj je neko od učesnika bacio sto na “protivnike”. Sto je, prema pisanju Novosti, pogodio dječaka.

Dječak je bio u kafani sa ocem D.I. i njegovim prijateljem, kada je došlo do svađe na nacionalnoj osnovi, vrijeđanja, a potom i do tuče sa Marjanovićem i njegovim rođakom, koji su sjedjeli za susjednim stolom.

R.M. je fizički napao D.I. (46) i R.Č. kojom prilikom je D.I. (46) zadobio lake povrede u predjelu lica. Tokom fizičkog obračuna R.M. je odgurnuo drveni sto koji je udario maljoletno lice, kojom prilikom je ono zadobio teške tjelesne povrede u vidu frakture lobanje, piše u saopštenju policije, a prenose Vijesti.


 

Pripadnici policije su od više lica prikuplili obaviještenja o okolnostima ovog događaja.

Marjanović je priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, koji mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje do 72h.

Protiv ostalih učesnika ovog događaja biće podnete prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.