U Kaknju se uklanja mulj i čiste putevi, slijedi procjena štete i pomoć građanima

Na jutrošnjoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite Kakanj vršilac dužnosti načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo izdao je naredbu da se danas normaliziraju svi životni tokovi na područjima koja su bila zahvaćena poplavom i vodenim bujicama.

Nakon burne i teške noći tokom koje su postavljani odbrambeni nasipi uz rijeku Bosnu uz pomoć materijala koji je dovezeni kamionima, te nakon što je došlo do opadanja vodostaja rijeka, jutros je započela akcija uklanjanja mulja i sapiranja saobraćajnica, te hitna sanacija oštećenih puteva.

Svi putni pravci na području Kaknja su prohodni, a tokom dana će biti izvršeno nasipanje oštećenih puteva kako bi se kroz interventne mjere poboljšali uslovi za saobraćaj do konačne i potpune sanacije. Jutros započinju i intervencije na uklanjanju odrona na putevima, prenosi Klix.ba.

Sve porodice koji su napustile svoje domove usljed poplava će se posjetiti kako bi se ustanovilo kako im pomoći na najbolji mogući način.

Odmah počinju i aktivnosti na popisu šteta kako bi se definirali modaliteti pružanja interventne pomoći građanima, saopćeno je iz Općine Kakanj.

Danas se očekuje i normalizacije vodosnabdijevanja u naseljima Kubure i Lozančići koja su ostale bez vode nakon što je vodena bujica pokidala vodovodne cijevi.