U Kaliforniji ne znaju što će s plovećom grdosijom na kojoj su utvrdili prisutnost Covida-19 kod 21 od 46 dosad testiranih osoba

sdfgzhuj
Na kruzeru "Grand Princess" kojemu je bilo zabranjeno uploviti u luku u San Franciscu 21 od 46 testiranih osoba bila je pozitivna na koronavirus pa je američki potpredsjednik Mike Pence izjavio kako će brod biti prebačen u nekomercijalnu luku u kojoj će svih 3400 putnika biti testirano.

Od 21 osobe kod kojih je potvrđen koronavirus njih čak 19 su članovi posade.

Predsjednik Donald Trump izjavio je kako bi on osobno želo da svi putnici ostanu u karanteni na brodu, ali kako će konačnu odluku prepustiti struci.

Zadržavanje putnika na brodu na kojemu se pojavila zaraza pokazala se katastrofalnom strategijom nedavno u Japanu jer je takva odluka za posljedicu imala jedno od najvećih žarišta epidemije koja se širi svijetom.

Koronavirus se širi i SAD-om gdje je dosad zabilježeno 15 smrtnih slučajeva, a u petak su prvi oboljeli registrirani u šest novih saveznih država - Pennsylvaniji, Indiani, Minnesoti, Kentuckyju, Oklahomi i Nebraski - pa je broj saveznih država u kojoj se pojavio virus narastao na 25.