U Krajini i jugozapadnoj BiH očekuju se jači udari vjetra

fas
- Zbog jakog vjetra na području Krajine i jugozapadne Bosne na snazi je žuti meteoalarm.

Tako se na području Cazinske regije prognoziraju udari vjetra između 40 i 60, lokalno do 70 kilometara na sat. Istovremeno na području Bihaćke regije očekuju se udari vjetra između 40 i 50 kilometara na sat.

"Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetnje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar", navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini preovladava pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slabija kiša u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Jača kiša sa sjevera u drugoj polovini dana. Pad temperature zraka u večernjim satima i tokom noći na nedjelju u Bosni će usloviti susnježicu i snijeg.

Vjetar umjeren i jak južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje kiša koje će tokom noći na nedjelju preći u susnježicu ili snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 11 stepeni, a najviša dnevna oko 17 stepeni Celzijusa.