U Krajini lošije vrijeme- predviđa se jak vjetar, praćen obilnijim padavinama

kj

45 pacijenata potražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja.  Dežurni doktori bili su Abdullah Fazlić i Aida Dedić. Na dalje liječenje su upućena četiri pacijenta.

 Mirna 24 sata su iza Policijske stanice i Vatrogasne jedinice.

 Na području velikokladuške općine isporuka električne energije je stabilna.

 Isporuka pitke vode je uredna, kazali su nam u JKP „VIK“ Velika Kladuša.

 Po planu se ovog jutra odvijaju odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

 Kako izvještava BIHAMK, zbog izlijevanja rijeke Zalomke obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Nevesinje-Gacko u mjestu Rilja. Na širem području Konjica zbog obilnijih padavina, brojnih odrona, te vode na kolovozu, znatno je otežano saobraćanje. Posebno izdvajamo regionalni put Konjic-Glavatičevo (dionicu od Orašja do hotela Garden City). U ostalim krajevima kolovoz je pretežno mokar, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima: Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela), Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik) i Mostar-Stolac, kao i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 Danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padavine su na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Olujnih udara juga može biti još u jutarnjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 15°C.

 U Krajini, na jugozapadu Bosne i u Hercegovini, opća slika će biti lošija usljed povremenih, jačih udara juga i nestabilnog vremena praćenog obilnijim padavinama, izraženije u prvom dijelu dana. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, malaksalosti, promjene raspoloženja, u noći problemi sa snom. U Posavini, centralnoj i istočnoj Bosni, također uz loše vrijeme, neznatno ugodnije, pretežno zbog slabije izražene južine, ali i ovdje uz nepovoljne biometeorološke prilike. Sa noćnim satima, u cijeloj zemlji uz jačanje osjeta hladnoće. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.