U Krajini popravili i stavili u funkciju skoro sve radare: Je li to dobrodošlica za dijasporu ili stvarna briga za sigurnost?

Krajina
U Krajini su nadležne vlasti zadnjih dana bile veoma aktivne na ažuriranju, postavljanju, opravci ili ponovnom stavljanju u funkciju postojećih radara za kontrolu vožnje na našem kantonu.

 

Nije nova vijest da smo radara i dosad imali najviše ‘po glavi stanovnika’ u odnosu na druge dijelove BiH, a da ne govorimo u odnosu na zapad i razvijene zemlje EU kojima težimo.

Šta se željelo s ovim postići, koji su bili razlozi za instaliranje ovolikog broja radara na nasem kantonu, osim uvijek unosnih javnih nabavki za one koji u tim procesima učestvuju još uvijek je nepoznato, ali kad analiziramo stanje na cestama i broj nesreća, nažalost, ne vidimo stvarne učinke u ovoj oblasti.

Činjenica je da nešto ozbiljno moramo mijenjati i poduzimati, ali, sigurnost i slobodu koju želimo uživati na našem kantonu i državi moramo izboriti i osigurati.

“Naši političari na veoma čudan način ,,žele dobrodošlicu", Bosancima koje su isti ti političari otjerali iz domovine, na privremeni rad u inostranstvo.

Ne opravdavam brzu vožnju, ali takve mangupe treba na drugi način sankcionisati, od novčani kazni do oduzimanja vozačke dozvole i auta kojim je učinjen prekršaj.”- jedan je od komenatara naših sugrađana, koji možda na najbolji način oslikava stav javnosti o ovoj pojavi, kao i daje okvir za eventualna rješenja.

Ispod pogledajte spisak i lokacije aktivnih radara na USK.