U kući našli puške, prigušivače i 1169 komada streljiva: Uhitili oca napadača s Markova trga

Oruzje
Napadačev otac ima dosad nekoliko prijava za kršenje javnog reda i mira, a što se tiče Danijela Bezuka, motivi jučerašnjeg napada još nisu poznati

 

Po nalogu suda, na dvije adrese u mjestu Kletište i na jednoj adresi u mjestu Krajiška Kutinica na području Kutine, obavljene su pretraga doma i drugih prostorija koje koristi otac Danijela Bezuka, napadača s Markova trga.

 

Na adresi u mjestu Kletište pretragom su pronađene dvije puške s optičkim ciljnicima i prigušivačem i 1169 komada raznog streljiva. Zbog počinjenog kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, uhićen je i uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Kako doznajemo iz izvora bliskih istrazi, otac Danijela Bezuka, policiji je predao dvije puške, kada su se pojavili na vratim obiteljske kuće s nalogom za predaju oružja.

Nadalje, napadačev otac ima dosad nekoliko prijava za kršenje javnog reda i mira, a što se tiče Danijela Bezuka, motivi jučerašnjeg napada još nisu poznati. 

 

Nema naznaka terorizma?

No, iz izvora bliskih istrazi neslužbeno nam kažu da pregledom njegovog profila na društvenim mrežama i ostalim oblicima istrage, nije utvrđeno da su kod mladića postojali tragovi bilo kakve vanjske radikalne indoktrinacije.

Naime, nisu otkrili ni naznake ekstremnog desničarenja, kao ni bilo kakvu naznaku ili simboliku napada na zgradu Vlade i policajca.

Jutros je glavni ravnatelj policije Nikola Milina u emisiji U mreži prvog rekao da su u obiteljskoj kući počinitelja jučerašnjeg pokušaja ubojstva policajca otkrivene veća količine streljiva i oružja, koje se ne može legalno posjedovati.

Kod napadača su pronašli dva oružja, jedno kojim je pucao u policajca i drugo kojim je sebi oduzeo život.

Ranjeni 31-godišnji policajac Oskar Fiuri i dalje je na liječenju i stabilno je, potvrdio je Milina.