U kvizu Superpotjera pobijedio svih 5 lovaca i osvojio rekordnih 35.000 eura

.
U prvom krugu osvojio je 2.500 eura i pohvale lovaca Morane i Deana zbog smirenog nastupa

Fenomenalnom igrom Dorian Nemet nadigrao je svih pet lovaca u popularnom kvizu na HRT-u Superpotjeri i osvojio je 35.000 eura.

 

Ovosedmično izdanje Superpotjere otvorio je Zagrepčanin Dorian Nemet. U prvom krugu osvojio je 2.500 eura i pohvale lovaca Morane i Deana zbog smirenog nastupa. Diplomirani inženjer elektrotehnike i informacijske tehnologije, koji radi u hrvatskoj tvrtki, odlučio se boriti s petero lovaca za 35.000 eura, dosad najveći ponuđeni iznos, uz samo tri sekunde prednosti.

Ranije bio umjeren 

U prethodnim HRT-ovim kvizovima bio sam umjeren, ali ovo je jedinstvena prilika za igru protiv svih petero - kazao je Dorian i oduševio publiku.

U dramatičnom nadmetanju uspio je doći do još sekunde prednosti te pokazao izvrsno znanje, smirenost i koncentraciju. Osvojio je 35.000 eura a da nije znao odgovor na samo jedno pitanje, odnosno da je prijevod De natura rerum - O prirodi stvari. Zbog velike prednosti (na njegovu satu bilo je 16 sekundi, a na lovačkom samo jedna) publika je i prije završetka duela oduševljeno ustala i pljeskala.

Zbog toga Dorian posljednje pitanje nije čuo. Došao je bliže voditelju Jošku Lokasu, koji mu je ipak samo rekao "bježite, bježite". No ni ta nepredviđena situacija nije ga omela i tačno je odgovorio da je Abul-Abbas bio slon poklonjen franačkom kralju Karlu Velikom.

Čestitali mu na nastupu

Supertim lovaca, Sven Marcelić, Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa i Dean Kotiga, nije znao odgovor na tri pitanja. Dean nije znao da više od 70 posto mase granita čine dioksidi silicija, da u videoigri Counter-Strike kanteri (kaunteri) igraju protiv terića (terorista) i da je Josef Hajdn uz Vojničku skladao 105 drugih simfonija.

Ovo je triler - kazao je Dean nakon nadmetanja.

Sjajan nastup. Izvrsno, mirno, rekli ste da nemate tremu! Naše prijetnje ovaj su put bile prazne puške. Jako smo se trudili, vidite nas, još smo zapuhani. Čestitam, mislim da ste osvojili najveći iznos. Sjajno - kazao je Sven, piše Index.hr.

 

Foto:HRT