U Lici na dva mjesta iskopano oružje iz Domovinskog rata

Na dva mjesta u Lici pronađeno je zakopano naoružanje, pa su iz ličko-senjske policije građanima poručili da se ne rješavaju naoružanja zaostalog iz Domovinskog rata na opasan način, već dragovoljnom predajom, nekažnjivo, u sklopu akcije "Manje oružja-manje tragedija".

Djelatnici koji održavaju ceste u mjestu Nebljusi u utorak su pronašli "zolju", ručni raketni bacač, a u Doljanima je građanin pronašao minu za minobacač.

Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević rekla je Hini da je u oba slučaja naoružanje pronađeno prilikom iskapanja te ih je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladištu do uništenja.

"Odlaganje naoružanja, streljiva i eksplozivnih tvari u okoliš uvijek je opasno, kao i odbacivanje u kontejnere i slično, zato koristim priliku da sve koji se na siguran način žele riješiti naoružanja zaostalog iz Domovinskog rata, ili naoružanja općenito, jednostavno pozovu broj 192 i kažu kamo da policija dođe po naoružanje i odveze ga na siguran način“, rekla je Brozičević.

Pohvalila je pri tom građanina iz Otočca koji je jučer dragovoljno predao plinski pištolj i 16 komada raznog streljiva, te sve one koji su to učinili ranije.

"Zahvaljujemo svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije Manje oružja-manje tragedija i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju“, rekla je Brozičević.