U Londonu veliki protest protiv mjera i covid putovnica

c

Tisuće građana Londona, ali i ostatka Velike Britanije prosvjedovalo je u subotu na ulicama Londona zbog mjera u borbi protiv pandemije, ali i zbog mogućeg uvođenja ‘covid putovnica’. Unatoč tome što je na snazi zabrana okupljanja i što je londonska policija najavila da će prekinuti veća okupljanja, na londonskim ulicama se okupio veliki broj ljudi koji su nosili transparente na kojima je pisalo “Ne maskama, ne cjepivu, ne lockdownu”, “Vratimo našu slobodu” itd.

Britanski mediji pišu i da se su stotine prosvjednika ostali na ulicama do predvečer, a na prosvjede je pozvalo više organizacija koje su ljude pozivale uglavnom preko društvenih mreža. Velika većina prosvjednika nije nosila zaštitne maske.

“Danas hodamo za našu medicinsku slobodu”, pisalo je na Facebooku organizatora “Save Our Rights UK”, koji kaže da se “mobilizira protiv svakog prijedloga o covid-putovnicama ili zdravstvenim potvrdama jer se kose s medicinskom etikom i s našim ljudskim pravima”, piše hrvatski portal index.hr.

Prosvjedi su održani u trenutku kada se restrikcije polako ukidaju u Velikoj Britaniji, a nedavno su otvorene i terase ugostiteljskih objekata te trgovine.