U Lonjskom polju zaklali zaštićene kornjače pa ih nabili na kolac (UZNEMIRUJUĆE)

Strasno
STRAVIČAN čin dogodio se ovih dana u Parku prirode Lonjsko polje.

 

Nekoliko dječaka pronašlo je u ponedjeljak četiri zaklane kornjače, nabodene na kolce. Uznemirujuću fotografiju jedne od kornjača objavila je na svom Facebooku teta dječaka Iris Žuža.

"Ovo je neviđena sramota da nitko ne može stati na kraj ovakvim psihopatima bolesnim. Ovo je slika i prilika što su moji nećaci od 8 godina mogli danas vidjeti šetajući kroz hrvatski Park prirode Lonjsko polje", napisala je.

Upozoravamo čitatelje da je fotografija uznemirujućeg sadržaja

Image
Uzas

Ubijene strogo zaštićene kornjače

Odmah su reagirali iz Parka prirode Lonjsko polje.

"Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje najoštrije osuđuje divljački čin ubijanja kornjača u polju kod Repušnice!

Istog su trena naši kolege izišli na teren i slučaj prijavili policiji. Utvrđeno je da se radi o barskoj kornjači, strogo zaštićenoj vrsti u Republici Hrvatskoj. Zbog toga se nadamo da će osoba koja stoji iza ovog sadističkog čina, biti brzo pronađena i strogo kažnjena. Ovakva nedjela gorak su nam podsjetnik da u zaštiti prirode trebamo pomoć svih ljubitelja prirode i životinja te da na nju možemo računati.

Još jednom pozivamo sve ljubitelje prirode da, čim u zaštićenom području Lonjskog polja uoče i najmanju ugrozu prirode - kako životinja, tako i biljaka, prvo obavijeste Park na e-mail ranger@pp-lonjsko-polje.hr ili nazovu najbližu policijsku postaju kako bismo svi zajedno još brže mogli reagirati u takvim situacijama. Nadamo se da u budućnosti nećemo svjedočiti ničemu sličnome ovoj fotografiji", stoji u priopćenju Helene Radić Bosanac, rukovoditeljice Odsjeka za promidžbene aktivnosti i sustav posjećivanja.