U Medresi u Cazinu počinje ciklus predavanja s nazivom ‘Islam u vremenu’

.

Nova školska godina nam donosi ciklus tribina pod nazivom „Islam u vremenu“ koji organizuje uprava Medrese na čelu sa uvaženim direktorom prof. Zuhdijom-ef. Handanovićem.

Naziv ovog ciklusa inspirisan je naslovom knjige Huseina-ef. Đoze. Vođeni misijom očuvanja tradicije islama i svjesni budnosti u vremenu na koju nas islam poziva, težimo učestvovati u ljepšem sutra.

Tako nas je budnim držao i rahmetli Husein Đozo. Živeći dini-islam sada tražimo znanje i tražimo odgovore ovdje u gnijezdu u kome istinski rastemo mi i naša mladost – krilo u kojem će se rađati dobro za nas i cijeli svijet.

Kako bismo našim sugrađanima ponudili što kvalitetniji sadržaj, ugostit ćemo eminentna imena koja će govoriti na različite teme. Tribina će se održavati redovno tokom cijele godine u novom amfiteatru Medrese. Gost predavač koji će otvoriti ovaj ciklus je prof. dr. Dževad Hodžić, direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH.

On će govoriti na temu „Islamske vrijednosti u obrazovanju“. Prva tribina će se održati u utorak 21. 09. 2021. godine u 19:30 sati (iza akšam-namaza). Prof. dr. Dževad Hodžić rođen je u Rogatici 1960. godine.

Završio je Gazi Husrev-begovu medresu i Islamski teološki fakultet (današnji Fakultet islamskih nauka). Magistrirao je 2004. godine na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, a doktorirao na istom fakultetu 2008. godine.

Prof. dr. Dževad Hodžić je dugogodišnji predavač na Fakultetu islamkih nauka u Sarajevu na predmetima: Etika, Ahlak i Uvod u filozofiju. Prof. Hodžić trenutno obnaša dužnost direktora Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH. Cazin.net