U MZ Polje održana akcija darivanja krvi, prikupljeno 60 doza

U subotu, 12. maja, Crveni križ Grada Cazina i Mjesna zajednica Polje, organizirali su akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcija je održana u prostorijama Osnovne škole u Polju, a prikupljeno je 60 kesica krvi.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u MZ Polje treća je ove godine koju organizira Crveni križ Grada Cazina. Prethodne dvije organizirane su u Mutniku i cazinskoj medresi.

“Akciji u Polju odazvalo se 67 Cazinjana, dok je, iz zdravstvenih razloga, krv uzeta od 60 građana”, rekao je Mustafa Hadžić, predsjednik Komisije za dobrovoljno davanje krvi pri Crvenom križu Grada Cazina.

Prva akcija darivanja krvi u Cazinu krenula je upravo iz mjesne zajednice Polje tako da svaka akcija u ovom mjestu ima posebno značenje. Ovogodišnju akciju su zajednički organizovale mjesna zajednica Polje, Crveni križ Cazin, Odjel za transfuziologiju Kantonalne bolnice u Bihaću, uz podršku Grada Cazina.

U dosadašnjim akcijama darivanja krvi u 2018. godini prikupljeno je ukupno 128 kesica krvi, tačnije Mutniku 84 i medresi 44, a sa 60 doza iz Polja ta se brojka popela na 188. U 2017. godini ukupno je prikupljeno 998 doza krvi.