U nedjelju memorijalna šetnja za tragično stradale doktorice Azru Spahić i Almu Suljić

F

U nedjelju se obilježava prva godišnjica od tragične noći kada je Armin Berberović udario Azru Spahić i Almu Suljić na pješačkom prijelazu, upravljajući vozilom u alkoholiranom stanju i bez vozačke dozvole

 

U Sarajevu će u nedjelju, 26. maja, u 18 sati, biti održana memorijalna šetnja za tragično stradale doktorice Azru Spahić i Almu Suljić.

Ova informacija je potvrđena iz Udruženja studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, koje je i organizator ove memorijalne šetnje.

- Šetnja kreće ispred Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu sa rutom kretanja do mjesta stradanja tj. mjesta gdje se sada nalazi Spomen ploča – Marijin Dvor. Na mjestu stradanja će biti upriličeno polaganje cvijeća i odavanje počasti smrtno stradalim kolegicama, naveli su iz Udruženja.

 

Oni su u šetnju, osim studenata, pozvali građanke i građane Sarajeva, kao i ostalih gradova Bosne i Hercegovine da im se pridruže.

Podsjećamo, u nedjelju se obilježava prva godišnjica od tragične noći kada je Armin Berberović udario Azru Spahić i Almu Suljić na pješačkom prijelazu, upravljajući vozilom u alkoholiranom stanju i bez vozačke dozvole.

Azra je preminula na mjestu, dok je Alma zadobila teške povrede od kojih je preminula nekoliko dana nakon nesreće.

Arminu Berberoviću je trenutno u toku suđenje pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.