U nekoliko bihaćkih naselja postavljena javna rasvjeta

Grad Bihać putem Zavoda za prostorno uređenje proteklih dana realizirao je projekat vrijedan 130.000 KM zahvaljujući kojem je u nekoliko bihaćkih mjesnih zajednica postavljena nova javna rasvjeta sa stubovima, odnosno izvršena zamjena sa novom i energetski efikasnijom LED rasvjetom.

Dio ulica koje su dobile novu javnu rasvjetu danas je obišao bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić, istaknuvši da je ovo dio projektnih aktivnosti koje se odnose na izgradnju nove javne rasvjete ili zamjenu sijalica sa novom LED rasvjetom.

„Iako smo željeli da jednim projektom riješimo problem javne rasvjete to prošle godine nismo uspjeli, te smo krenuli u parcijalne projekte koji će konačno riješiti problem rasvjete u onim dijelovima grada koje do sada nisu nikako imali javnu rasvjetu. To su lokacije poput Novog naselja u MZ Ribić, MZ Ružica, MZ Jezero-Privilica, MZ Srbljani, MZ Izačić, MZ Golubić i MZ Luke. U ovim mjesnim zajednicama postavljeno je preko 130 rasvjetnih tijela i dobar dio stubova i za to smo zajedno sa donatorima izdvojili 130.000 KM“ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

On je dodao da će Grad Bihać u narednom periodu realizirati projekt zamjene stubova javne rasvjete vrijedan 107.000 KM, potom projekt postavljanja LED rasvjete vrijedan 300.000 KM, projekt sa IOM-om oko nove javne rasvjete vrijedan skoro 170.000 KM i zajednički projekt Grada Bihaća, UNDP-a i Vlade Švedske vrijedan 300.000 KM za postavljanje LED rasvjete.

Image