U neredima na granici tri migranta zadobila povrede, među njima i dijete (FOTO)

Tri migranta zadobila su danas lakše tjelesne povrede u sukobu sa policijom na graničnom prijelazu Maljevac u Velikoj Kladuši, a među povrijeđenima se nalazilo i dijete od pet godina, potvrđeno je za Klix.ba u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša.

Primljena su tri pacijenta, odnosno tri migranta, koja su zadobila lakše tjelesne povrede nanesene tupom silom. Da li su one nastale nekim tupim predmetom ili drugačije, to se nije moglo utvrditi. Također, primili smo i jedno dijete starosti pet godina, koje je zadobilo povredu očiju. Pretpostavke da su da je poprskano suzavcem ili papar sprejom", kazao je za naš portal Faruk Trgić, iz Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša.

On je rekao da se navedena intervencija dogodila u 12:45 sati, kada je vozilo hitne pomoći stiglo na granični prijelaz u Maljevcu i prevezlo troje povrijeđenih u velikokladuški Dom zdravlja.

"Tu je bilo još povrijeđenih osoba, ali se radilo o minornim povredama i njima su na licu mjesta pomoć pružili djelatnici Ljekara bez granica. Inače, tim Ljekara bez granica sanira neke 'sitnije' povrede, dok povrede nešto krupnijeg tipa preuzima tim hitne pomoći", pojasnio je Trgić.

Podsjećamo, hrvatski graničari su na dijelu mosta nedaleko od graničnog prijelaza, a koji pripada teritoriji Hrvatske, podigli ogradu kako bi spriječili ulazak u državu. Situaciju iz zraka nadgleda najmanje jedan helikopter.

Također, postoji namjera Granične policije BiH da preko GP Maljevac osigura nesmetan saobraćaj, za što će biti potreban dogovor sa migrantima.