U nesreći poginuo otac troje djece, od siline udara mještani ostali bez struje

Stravična saobraćajna nesreće koja se u subotu oko 2 ujutro dogodila u centru Medulina u Hrvatskoj, a u kojoj su poginula dva muškarca, stvorila je brojne tehničke probleme mještanima.

Poginuli vozač (47) i suvozač (43) velikom su brzinom udarili u stup javne rasvjete te u razvodnu kutiju. Od siline udara su ih doslovce pokosili s mjesta, pa je nestalo struje mnogim kućanstvima ali i firmama na nekoliko sati. Osim kablova za struju prekinut je i optički kabel, što je uzrokovalo prekid internetske veze, pa nisu radili i neki telefoni, bankomati i POS uređaji u trgovinama.

Podsjetimo, nesreća se dogodila kada su uslijed neprilagođene brzine udarili u rub kolnika, potom u rasvjetni stup kojeg su izbili te u betonski zid gdje je bila razvodna kutija. Obojica muškaraca poginula su na licu mjesta, a od vozila je ostala samo hrpa lima.

– Vatrogasci su dobili dojavu o nesreći u 2 ujutro a na mjestu događaja smo bili već u 2. 11 sati. Rezali smo lim na autu da izvučemo vozača i na mjestu događaja bilo smo 25 minuta. Izašli smo na teren sa 2 vatrogasna vozila i šest vatrogasaca – rekao je dežurni pulski vatrogasac.

Neslužbeno se saznaje da je muškarac (47) iz Zagreba bio na službenom putu u Istri, zajedno sa svojim poslovnim partnerom iz Makedonije. Imao je suprugu i troje djece.