U NK Ključ ponosni na završenu sezonu: “Nismo prvaci, ali u svemu drugome smo šampioni”

.

 

Proteklog vikenda odigrani su mečevi 14,posljednjeg kola,u kantonalnom prvenstvu USK, a koje je donijelo odluku o prvaku i novom članu druge lige FBiH-zapad.Igrom slučaja i voljom žrijeba odluka o prvaku lige pala je na dva stadiona na području općine Ključ. Naime,do tada drugoplasirani NK Ključ savladao je Omladinac 75 rezultatom 4:3, a prvoplasirana ekipa NK Bratstvo (Bosanska Krupa) gostovala je u ključkom naselju Sanica, gdje ih je čekao NK Omladinac, a završeno je pobjedom Bratstva 1:3.Na kraju su oba tima imala po 34 boda, a prvak je, zbog boljeg međusobnog skora,postao tim NK Bratstvo. Sigurno da je ovaj poredak donio dosta razočarenja svim navijačima NK Ključ koji su od prvog kola vjerovali u svoje „ljubimce“,bodrili ih kući na prelijepom stadionu pod Lubicom,ali i na svim gostovanjima.Poslije prespavane noći u NK Ključ su ipak ponosni na svoje rezultate i svi su jedinstveni:igrači,treneri,uprava kluba i ponosno kažu-nismo prvaci,ali smo u svemu drugom ŠAMPIONI !!!

Šef stručnog štaba mladi,izuzetno perspektivni trener, pred kojimje svjetla trenerska budučnost Fehim Smajić o tome kaže:

-Čestitam svim mojim igračima(A.Begić,Islamagić,Ibrahimović,Selman,Avdić,Jodanović,Bajrektarević,Muhić,A.Medić,H.Begić…) koji su ove sezone nosili dres „svetinje“ iz Ključa.Ponosan sam na ovaj tim koji je ostvario najviše pobjeda(jedanaest op.a.) u ovoj sezoni Kantonalne lige. Ponosan, ne zbog samih pobjeda, već zbog NAČINA na koji smo dolazili do njih. Nisu pobjede i ostvareni ciljevi ti koji govore o vama, već naćin na koji dodjete do njih. Skoro svaku utakmicu su ovi momci imali TRI protivnika protiv sebe i sve ih uspješno savladavali. Kad kažem naš NAČIN mislim na hrabro, dostojanstveno, korektno, napadački, za gol više, baš onako kako se ponašaju istinski prvaci.

Hvala navijačima na ogromnoj podršci i na vjerovanju u nas i ono što radimo i kako radimo. Dali smo svoj maksimum da na najbolji mogući način predstavimo klub, grad i sve one koji nas podržavaju.
Ove OSTALE stvari i ljudi jednostavno nisu vrijedni mog komentara. Samo ću reći da se na prostoru našeg kantona igra najlošiji fudbal, da imamo jednog predstavnika u Prvoj ligi FBiH koji se svake godine bori za opstanak. Da naš Zaim, Čola, Haris i ostali omladinci moraju ići u druge regije da bi igrali ozbiljan fudbal. To sve je rezultat takvih stvari i takvog rada…!