Cazin: U novoj fabrici pločastog namještaja posao će dobiti 39 radnika

U kabinetu gradonačelnika Cazina potpisan ugovor o kuporodaji nekretnine u Poslovnoj zoni Ratkovac. Najavljena investicija vrijedna je 4 miliona eura, prenosi rtvcazin.ba.

Nakon potpisivanja ugovora o kupopordaji parcele površine oko 6.500 kvadrata stvoreni su uvijeti za izgradnju hale, odnosno prvog proizvodnog pogona u Poslovnoj zoni Ratkovac.

Ugovor su potpisali prvi čovjek Grada Cazina, Nermin Ogrešević i predstavnik investitora iz Njemačke, Asmir Bajrić, prenosi Radiosarajevo.ba.

Najavljena je inveticija u vrijednosti od 4 miliona eura.Izgradnja i opremanje hale površine veće od 3.000 kvadratnih metara ne bi trebala trajati duže od 4 mjeseca, tako da proizvodnja pločastog namještaja, prema procjenama njemačkog investitora, počinje u augustu ove godine. Iako proizvodnja još nije počela, već su primljeni prvi radnici.

"Devet radnika se već stručno osposobljava u Njemačkoj, a uskoro će im se pridružiti njih isto toliko. U početku je predviđeno zapošljavanje ukupno 39 radnika. Za sedam godina je obezbjeđen plasman pločastog namještaja na italijansko tržište.Strani investitor planira proširenje proizvodnje", kaže Asmir Bajrić, predstavnik njemačkog investitora.