U OŠ „Todorovska Slapnica“ održan sportski dan za učenike petih razreda

asd
Drugog dana mjeseca juna u OŠ „Todorovska Slapnica“ održan je sportski dan za učenike petih razreda osnovnih škola općine Velika Kladuša. Učešće je uzelo 16 takmičara iz četiri osnovne škole: „25. novembar“, „Sead Ćehić“ Grahovo, „Podzvizd“ i „Todorovska Slapnica“.

Takmičenje se realiziralo u nekoliko kategorija: trčanje(atletika), skakanje u vrećama, trčanje s vijačom i hula hop. Ovaj sportski događaj omogućio je učenicima da razvijaju sportski i takmičarski duh, a  najvažnije u ovom svemu jeste činjenica da su učenici imali priliku boraviti u prirodi, pokazati svoje vještine i sposobnosti, ispitati vlastite granice izdržljivosti, te steći nova iskustva i poznanstva.

Sportski dan organizirao je Aktiv učitelja razredne nastave, a sve aktivnosti su se realizirale na školskom dvorištu, odnosno vanjskom igralištu uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Podršku sportskom danu pružio je Sportski savezi općine Velika Kladuša, koji je obezbijedio medalje za takmičare. Osim što se pobrinio za besprijekornu organizaciju sportskog dana, domaćin OŠ „Todorovska Slapnica“ pobrinula se i za ručak za sve učesnike, i učitelje.