U padu helikoptera u Hrvatskoj poginuo pilot, za drugim se traga

Iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske poslali su priopćenje medijima vezano za pad helikoptera do kojega je došlo danas ujutro oko 11 sati. Iz MORH-a navode kako je u padu helikoptera poginuo pilot, dok se za drugim traga.

Priopćenje MORH-a medijima prenosimo u cijelosti, prenosi N1.

"Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska duboko su potreseni zbog nemilog događaja i izražavaju sućut obitelji preminulog pripadnika HRZ-a.

Jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, član posade helikoptera Kiowa Warrior poginuo je u padu helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće.

U helikopteru Kiowa Warrior bila su dva člana posade.

Za drugim članom posade pokrenuta je intenzivna akcija traganja i spašavanja u koju su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik.

Ministarstvo obrane, Hrvatska vojska i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo duboko su potreseni zbog nemilog događaja i izražavaju sućut obitelji preminulog pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva", navodi se u prioćenju MORH-a.

Podsjećamo kako je jutros u 11.06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter.

Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe.

Istraga o padu zrakoplova je još uvijek u tijeku, a danas će se u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku u 14,30 sati održati će se konferencija za medije povodom pada helikoptera Kiowa Warrior OH-58D.