U Pakistanu organizirana tribina o feminizmu na koju nije pozvana niti jedna žena

Kada se saznalo da će na panelu u Karachiju naziva - Feminizam: Druga perspektiva - govoriti isključivo muškarci, pakistanske vlasti naišle su na žestoke kritike na društvenim mrežama.

Pakistansko vijeće bilo je prisiljeno preimenovati i reorganizirati panel o feminizmu nakon što se pokazalo da na njega nije pozvana ni jedna žena.

Kada se saznalo da će na panelu u Karachiju naziva - Feminizam: Druga perspektiva - govoriti isključivo muškarci, pakistanske vlasti naišle su na žestoke kritike na društvenim mrežama. Vijeće je nakon toga na panel pozvalo dvije žene i preimenovalo ga u - Razumijevanje feminizma.

Jedina žena čije se ime spominjalo u izvornoj formi panela bila je voditeljica rasprave Uzma al-Karim, čije je ime stavljeno na dno promotivne literature, piše BBC.

 

Nakon oštrih kritika na društvenim mrežama upućenih organizatorima panela, na događaj su dodane dvije govornice: feministkinja Mehtab Akbar Rashdi i novinarka Quatrina Hosain, a ime Uzme al-Karim postalo je istaknuto u izmijenjenoj literaturi.

No, mnogi su i dalje ostali sumnjičavi prema objektivnosti pristupa na spomenutom panelu.

"Za muškarce koje znam, a koji za sebe tvrde da su feministi, bila bi sramota sudjelovati na ovakvom panelu" napisala je na Twitteru ogorčena građanka Erum Haider.