U počast kornatskim vatrogascima: Održan biciklistički maraton Sisak-Bihać-Vodice

U znak sjećanja na tragično stradale kornatske vatrogasce, u organizaciji RBU "Labudovi" iz Siska i RBK "Japod" iz Bihaća, održana je biciklistička karavana Sisak-Bihać-Vodice.

U njoj je sudjelovalo tridesetak biciklističkih rekreativaca iz Sisačko-moslovačke, Zagrebačke, Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, a u Bihaću su im se pridružili i biciklisti iz RBK Japod.

U noći s petka na subotu, biciklistička karavana provela je u Bihaću, nakon čega su im se pridružili članovi biciklističkog kluba „Japod“, te su zajedno nakon prijeđenih 330 kilometara stigli u subotu u Vodice.

Zajedno sa bihaćkim biciklistima, predstavnici Grada Bihaća i bihaćkih vatrogasaca, položili su cvijeće i odali počast stradalim kornatskim vatrogascima.

Kornatska tragedija dogodila se 30. augusta 2007. godine kada je skupina vatrogasaca izgubila živote u velikom požaru na otoku  Kornatu.

Od ukupno 13 vatrogasaca, 12 ih je poginulo na licu mjesta ili preminulo u bolnicama, a jedini je preživio Frane Lučić iz Tisnog. Ovaj događaj je jedna od najvećih nesreća koja je pogodila Hrvatsku.