U požaru mu stradala trudna supruga, nakon četiri mjeseca i on: Iza njih ostao sin (3)

.
Veliko ti hvala za tvoje prijateljstvo, doprinos i druželjubivost koju si nam dao, ostat ćeš zauvijek u našim srcima, napisale su njegove kolege

Ante Boban se duga četiri mjeseca borio s povredama zadobijenim u požaru svoje kuće u Prugovu kod Klisa. No, bitku koju je vodio od 26. februara nije dobio. Vatrogasci iz Klisa su na svom Facebooku objavili kako je Boban preminuo.

Svi mediji su obavijestili o toj nesreći, jer je sedmicu dana nakon vatrene stihije zbog teških povreda preminula Antina trudna 33-godišnja supruga Sanja. Njihov 3,5-godišnji sin je prošao bez povreda te je smješten kod bake i djeda. Policija je utvrdila da je uzrok tragedije eksplozija peći na lož ulje 

Tek nakon što je Udruženje Sv. Jeronim iz Kaštel Gomilice odlučilo organizirati akciju pomoći porodici saznalo se za prave razmjere tragedije. Ante Boban je prebačen u zagrebačku KB Sestara Milosrdnica na transplantaciju kože s "neizvjesnim" prognozama o oporavku i izlječenju.

- Velikom tugom javljamo da je preminuo naš dugogodišnji član Ante Boban. 2006 g. je osposobljen za zvanje vatrogasca i od tada aktivno sudjeluje u operativnom radu našeg društva. Ante veliko ti hvala za tvoje prijateljstvo, doprinos i druželjubivost koju si nam dao. Ostat ćeš zauvijek u našim srcima. Počivao u miru Božjem - napisali su kliški vatrogasci na Facebooku.