U prepunoj Sali Doma kulture u Maglaju održana politička tribina ASDA

ASDA
Stranka demokratske aktivnosti (ASDA) u sklopu svojih redovnih aktivnosti započela je sa održavanjem radnih sastanaka, skupova i javnih tribina.

Tako je u četvrtak, 05. marta 2020. godine, u prepunoj Sali Doma kulture u Maglaju održana politička tribina spomenute stranke, koji je okupio veliki broj članova, simpatizera i građana.

Prisutnima su se obratili Jasmin Emrić, predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA USK i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine te Ramo Isak, predsjednik KO ASDA ZDK, kao i predsjednik ASDA BIH, Nermin Ogrešević, koji su govorili o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te programskim aktivnostima ASDA u narednom periodu.

Izlagači su se dotakli pitanja nefunkcioniranja državne i neuspostavljanja federalne vlasti, migrantske krize koja potresa našu državu i drugih pitanja koja utiču na političku i ekonomsku stabilnost Bosne i Hercegovine. Jasmin Emrić se, između ostalog, dotakao pitanja blokade državnih institucija i načina njenog prevazilaženja, dok se Ramo Isak osvrnuo na funkcionisanje vlasti u ZDK istakavši uspješne rezultate koje su ostvarili kantonalni ministri iz Stranke demokratske aktivnosti, a koji djeluju u interesu javnosti.

Posebno je naglasio ulogu A-SDA u blagovremenom i uspješnom formiranju vlasti u ZDK i njenom dosadašnjem stabilnom funkcioniranju. Predsjednik Nermin Ogrešević je posebno istakao da ASDA nije stranka jednog lica već da u njoj preovladava demokratski duh, timski rad i odnos prema problemima.

Ovih dana, kada je stranka u Sarajevu obilježila jubilarnu godišnjicu svoga postojanja, objavljena je i Deklaracija o osudi napada na Ustav i institucije BiH, u kojoj su sadržani i principi o prevazilaženju blokade državnih institucija, i koja će biti daljnja vodilja za njen rad i djelovanje.

Ogrešević je posebno naglasio da ovaj problem nije i ne treba biti problem jedne stranke i da se radi o zajedničkom problemu koji treba zajedničko djelovanje i rješavanje. Broj građana koji su se odazvali ovom događaju jasan je pokazatelj da ASDA Maglaj uživa veliko povjerenje građana.

Vidljiv je i porast broja članova, što je pokazatelj ispravnosti vrijednosti i misije za koje se zalaže stranka ASDA.