U Prijedoru proglašen prvi stepen pripravnosti odbrane od poplava

Zbog obilne kiše i prije svega površinskih voda u Prijedoru je proglašen prvi stepen pripravnosti odbrane od poplava, rekao je Željko Stojanović, portparol Republičke uprave Civilne zaštite.

"Voda manjih vodotokova, Puharske i Miloševice se povukla, ostalo je vode u depresijama, Sana je u koritu, dežurne službe su na terenu", rekao je on.

Rijeka Jošavka u Čelincu se izlila duž cijelog toka, zaplavljeno je oko 20 domaćinstava, a saobraćaj na putnoj komunikaciji Jošavka - Prnjavor je u prekidu zbog vode na kolovozu, prenose Agencije.

"Površinske vode u opštini Novi Grad su se povukle, kiša i dalje pada a Civilna zaštita, vatrogasci i komunalne službe dežuraju i izvršavaju svoje zadatke", rekao je Stojanović i dodao da Una raste, ali je u koritu, dok u ostalim krajevima RS-a nema izlijevanja vodotokova.

Mile Međed, direktor Uprave civilne zaštite, danas će imati sastanak sa načelnicima Kostajnice, Kozarske Dubice i Novi Grad.

"Specijalizovane jedinice za zaštitu na vodi i pod vodom s pumpama velikog kapaciteta su u pripravnosti kao i tim za prečišćavanje vode", kazao je Stojanović.