U pripremi odluka da svi putnici koji ulaze u BiH iz bilo koje države idu u samoizolaciju

dfgfhgjh
Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija jučer proglasila pandemiju koronavirusa Krizni stožer FBiH predlaže mjere.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva zbog koronavirusa predlaže da Ministarstvo civilnih poslova BiH koordinira provođenje mjera koje se odnose na samoizolaciju svih putnika, bez obzira na to odakle dolaze u našu zemlju i bez obzira na to jesu li stranci ili državljani BiH.

U BiH su do sada na snazi mjere koje su podrazumijevale potpunu zabranu ulaska državljanima Italije, Irana, Južne Koreje i dijelova Kine te naredbu za samoizolaciju svima koji dolaze iz Španjolske, Njemačke i Francuske. 

Nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija jučer proglasila pandemiju koronavirusa Krizni stožer FBiH predlaže mjere. Tako se sada radi na tome da se privremeno ograniči kretanje svih koji dolaze u BiH. Tako bi se mjere samoizolacije za 14 dana sada trebale proširiti na sve one koji u BiH dolaze iz bilo kojeg dijela svijeta, bez obzira na to jesu li stranci ili državljani BiH. Provođenje ovih mjera predlaže se kako bi se maksimalno spriječilo širenje koronavirusa.

"Imajući u vidu ovlasti Ministarstva civilnih poslova te aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini, potrebno je žurno reagirati i iskoordinirati mjere, kako je naprijed navedeno, a radi osiguranja jednakog postupanja u ovoj situaciji na području cijele Bosne i Hercegovine", navodi se u obavijesti Kriznog stožera FBiH Ministarstvu civilnih poslova BiH.

Sada se očekuje da državna razina, a prije svega Ministarstvo civilnih poslova i Ministarstvo sigurnosti potvrde tu odluku, piše Klix.

Izvor: