U protekla 24 sata u Cazinu zabilježena saobraćajna nesreća i remećenje javnog reda i mira

Hh
CAZIN!

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 15 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije u protekla 24 sata. U Prošićima je došlo do uznemiravanja građana pisanjem SMS poruka, dok je u Tršcu paljena vatra na otvorenom bez nadzora.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici muslimanskih brigada došlo je do sudara 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta. Povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju, a radilo se o gašenju požara stareži i trave na Jusinom putu.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 45 pacijenta dok je sanitet korišten triput.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

– 17.09.2020. godine od 09:00 do 15:00 za kupce sa trafopodručja Šturlić 2-Derviševići; te od 09:00 do 09:30 i od 14:30 do 15:00 sati za trafopodručja: Trstovac, Farma PPrkos, Gradina-Čardak, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo, Vrelo i od 09:00 do 15:00 sati za trafopodručja: Kula, GSM Vrelo, Osredak, Gradina.

– dana 18.09.2020. godine od 08:30 do 17:00 sati trafo-područja: GSM Lubanovo brdo, Rujnica 1, Bukovica, ASB Expan, Gata 3, RC Gata, Farma Crnaja 2, Šturlić 1 i 2, Debeljak, Džehverovići, Derviševići, Hadžin potok 1 i 2, Šturlićka Platnica 1 i 2, Prepumna stanica Šturlići, Seferagići, Aličajići, Ćehići 1 i 2, Tirići, Mesići, Urga 1 i 2, Tržac 1, 2 i 3, Tržačka Raštela 1 i 2, Ćehići 2, Tirići, Aličajići, Mešići, Tirići, Urga 1 i 2, Ćehići, Tržac 1, 2 i 3, Tržačka Raštela 1 i 2, Crnaja selo, Farma Crnaja 2, Prepumpna stanica Šturlić, Hadžin potok 1 i 2, GSM Repetitor Ružnići, Šturlići – Sefaragići, Šturlička Platnica, Ćoralići, Šturlić Debeljak i Šturlićka Platnica 1 i 2,

– dana 18. i 19.09.2020. godine od 05:30 do 06:00 sati trafo-područja: Fiko-Kenda, Ćoralići 2, Ćoralići Križ 1 i 2, Gornji Ćoralići, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Lojićka 2, Mlin, Mutnik 1 i 2, Begove kafane, Hušići, Rajak i Razvoj; te od 05:30 do 06:00 sati trafo-područja: Pjanići 1 i 2, Krndija 1 i 2, Gornji Nadarevići, Krivajski Puškari 1 i 2, Krivaja 1 i 2, Hirkići, Lulići, Hamulići, Porčići, Tržačka Platnica 1 i 2, Donja Barska Kožar, Kovačevići 1, 2 i 3 Hasanagići, GSM Nuhanovići, Hajder, Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2, Farma Mokreš 1 i 3, Straža, Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Crpilište Mutnik, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo i Vrelo.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Ključ, zbog radova kod mjesta Gornje Bravsko, kao i na magistralnom putu Maglaj-Doboj u mjestu Mravići od 07 do 17 sati saobraća se usporeno.

Za danas je najavljen početak radova na nadvožnjaku u mjestu Brgule (Šićki Brod-Srebrenik), zbog čega će se saobraćati usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog velikog broja upita, obavještavamo vozače da sanacija tunela Crnaja (Konjic-Jablanica) još uuvijek nije krenula, tako da se tom dionicom i dalje saobraća nesmetano.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.