U protekla 24 sata u Cazinu: Zabilježena saobraćajna nesreća, jedno lice zatečeno prilikom prosjačenja

Cazin
CAZIN

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 20 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije u protekla 24 sata. Na Trgu Zlatnih ljiljana jedno lice zatečeno je prilikom prosjačenja i odavanja skitnji. U Ulici bošnjačkih šehida došlo je do nepostupanja po naredbi OSL-a (ovlaštenog službenog lica), a na parking prostoru ispred Benzinske pumpe Prošić petrol do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. 

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Povećan je broj šumskih požara i niskog raslinja te oprezno postupajte prilikom loženja vatre na otvorenom jer svako paljenje vatre na otvorenom veoma lahko može izmaći kontroli i stvoriti velike probleme pa dovesti i do ugrožavanja života i imovine.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 48 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vezana vijest: Nakon naglog rasta broja zaraženih: Civilna zaštita Cazin apeluje na građane da se pridržavaju mjera koje su na snazi

Vodosnabdjevanje, kao i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

Dana 02. 03. i 04.07.2020. godine

Od 08:00 do 16:00 sati povremena isključenja na trafo-području Jusin put 2,

Dana 02.07.2020. godine

Od 08:00 do 15:00 sati trafopodručje: Džehveruša, Mahmutovići, Muhadžeri, Mahmutovića Bazen, Brezova Kosa, GSM TAHIROVIĆI, Jusin Put, Šišići, Hadžići, Spahići, Skokovi, MEDIK-Skokovi, Hadžići-Vodovod, Pećigrad 1, 2 i 3, Krakača 1, 2 i 3, Visibaba i Mrcelji.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svaki dan osim nedjelje, od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR ili ELISA test star maksimalno 72 sata. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja PCR ili ELISA testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori. Za vrijeme važenja ovih mjera, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prelaza Hum i Metaljka. Granični prelaz Deleuša-Vraćenovići, od ranije je zatvoren zbog radova.