U saobraćajnoj nezgodi koja se jučer desila na području Velike Kladuše jedno lice je zadobilo teže tjelesne povrede

.

U saobraćajnoj nezgodi koja se jučer desila na području Velike Kladuše jedno lice je zadobilo teže tjelesne povrede. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nema evidentiranih u biltenu Policijske stanice Velika Kladuša.

 „Miran period, bez poziva za izlazak na teren, imali su velikokladuški vatrogasci“ – kazao nam je dežurni Kapić.

 Tri pacijenta, od 37 koliko ih se ukupno javilo za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja, upućeni su na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić i Ajla Husić.

 Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

 Uredno je snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom, kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma (engl. International Day Against Fascism and Antisemitism) obilježava se 9. novembra svake godine širom Evrope i svijeta prisjećanjem na žrtve fašizma i antisemitizma i protestovanjem protiv suvremenih oblika fašizma i antisemitizma.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 09. novembar:

  Vidljivost je smanjena zbog magle na pojedinim dionicama uz rijeke: Bosnu, Savu, Drinu, Vrbas, Lašvu i Spreču, kao i u dijelovima Sarajeva. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustava saobraćaja od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Konjic-Jablanica i Živinice-Đurđevik.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

  Danas će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 19°C, u mjestima sa dugotrajnom maglom i niža.

  Biometeorološke prilike su povoljne. Sunčano vrijeme i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed malo hladnijeg i maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opća slika će se poboljšati u cijeloj zemlji.