U Sarajevu je održana poslovna konferencija "Investment Summit Municipalities" - Sajam lokalnih zajednica Zapadnog Balkana

Jj

U Sarajevu je održana (1.aprila.21.) poslovna konferencija "Investment Summit Municipalities" - Sajam lokalnih zajednica Zapadnog Balkana, kojoj je cilj unaprijediti ekonomske, turističke i ostale potencijale lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini i regionu.

Na konferenciji, na kojoj učestvovali predstavnici više od 30 lokalnih zajednica, kao i Grad cazin, predstavljeni su brojni projekti i investicijski fondovi koji se tiču regionalne saradnje.

Cilj je povezati lokalne zajednice sa zainteresovanim investitorima kojima ćemo prezentovati projekte raznih fondova kao što su katarski, saudijski, zatim finansijske institucije s kojima imamo veze, Svjetska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj i drugi fondovi”, izjavio je predsjednik Drvnog klastera Namještaj i drvo Dinko Mujkić, jedan od organizatora konferencije.

Iz Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine (VTK BiH), koji su suorganizatori konferencije, poručili su kako aktivno rade na uvezivanju, kako turističkih tako i poslovnih i drugih potencijala regiona.

Predstavnik Privredne komore FBiH, direktor sektora za industriju Almin Mališević, izjavio je da je manifestacija važan događaj koji dolazi u vrijeme nadolazećih investicija koje se očekuju u narednom periodu.

Predstavnik Grada Cazin je istaknuo da je ova lokalna zajednica otvorena za saradnju i gradska uprava je na usluzi svakoj poslovnoj ideji.

Priznanje za Grad Cazin, u ime gradonačelnika preuzeo je Jusuf Bajrektarević, savjetnik, koje je ovom prilikom  organizator dodijelio kao prepoznata lokalna zajednica.

Image
Nn