U Sarajevu večeras mirni skup građana povodom pogibije mlade doktorice Azre Spahić

.
Na Marijin Dvoru u Sarajevu, u ulici Maršala Tita, večeras će s početkom u 18 sati biti upriličen mirni skup građana povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila preksinoć, a u kojoj je poginula mlada doktorica Azra Spahić…

SARAJEVO, 28 maja – Skup se održava u organizaciji grupe studenata psihologije, koja je prije sedam godina kreirala Facebook stranicu “Vi ovo dozvoljavate  za Editu i Selmu” nakon saobraćajne nesreće u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč.

Ističu da ulice Sarajeva nisu sigurne te da postojeći zakonski propisi nisu adekvatni.

Institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života, za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju. Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada”, poručeno je na Facebook stranici  “Vi ovo dozvoljavate  za Editu i Selmu” .

Pozivaju građane da polože cvijet i u mislima budu uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja. 

 

Foto:Arhiv

Izvor: