U subotu obilne padavine u pojedinim dijelovima BiH, upozorenje na moguće nepogode

.
Puhaće umjeren do jak jugozapadni vjetar, na sjeveru pretežno slab do umjeren zapadnih smjerova

 

U Bosni i Hercegovini se u subotu očekuje pretežno oblačno vrijeme sa padavinama, a pljuskovi i nepogode su moguće navečer na jugu i zapadu zemlje.

Kako je saopćeno iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u RS-u se očekuje jutarnja temperatura vazduha od dva do šest, na jugu do devet, u višim predjelima od nula, a najviša dnevna biti od 10 do 17, u višim predjelima od šest stepeni Celzijusevih.

Puhaće umjeren do jak jugozapadni vjetar, na sjeveru pretežno slab do umjeren zapadnih smjerova. Navečer će prvo na sjeveru, a zatim i u ostalim predjelima vjetar oslabiti i skrenuti na sjeverne i istočne smjerove.

Prema progonozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu se u FBiH očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana su mogući slabi lokalni pljuskovi. U večernjim satima slaba kiša u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 17 stepeni Celzijusevih.