U Švedskoj protesti zbog napada na civile u Siriji

U Stockholmu, u Švedskoj, održani su protesti zbog napada na Idlib i druga područja u Siriji, javlja Anadolu Agency (AA).

Demonstranti su se okupili ispred parlamenta i od švedskih vlasti tražili da vrši pritisak na režim sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada kako bi se zaustavili napadi na civile u Siriji, prenose Agencije.

Okupljeni su isticali i zastave na kojima su bili istaknuti i simboli Slobodne sirijske vojske (FSA) te uzvikivali slogane protiv režima.

Jedan od demonstranata je i aktivist Sami Alkas Yosef koji živi u Švedskoj. Za AA je kazao kako je sirijskom narodu dosta Assadove tiranije te pozvao Ujedinjene narode (UN) i SAD da održe obećanje o okončanju sukoba u Siriji.

"Podižemo glas najviše što možemo kako bismo ukazali na Assadovu tiraniju. Assadu i Rusija i Iran pomažu i bombarduju cijelu Siriju. Ubijaju ljude bez obzira da li je riječ o starima, djeci ili ženama. Ova tiranija mora biti zaustavljena", smatra Yosef.

Posebno se osvrnuo na napade u Idlibu i sjevernim dijelovima Halepa.

"Idlib i sjeverni dio Halepa su pod opsadom Assadovog režima. Uz podršku Irana i Rusije, nastavljeni su napadi. Sirijskom narodu je dosta i očekuje da UN i svijet održe obećanja", zaključuje on.